Krokante kipburger met yoghurt-curry dressing

Krokante kipburger met yoghurt-curry dressing

Een kipburger een gerecht of broodje die iedereen wel kent, of het nou zelf gemaakt is of die gefabriceerde burger van de fastfood ketens. Maar een kipbuger blijft lekker, vooral als het een goed gekruide en gepaneerde krokante kipburger. Er is niet zo veel werk aan en voordat je het weet maakt je deze heerlijke kipburgers zelf in een handomdraai.

 

Aantal: 1 burger.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / oven 20 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 250 ml yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel curry pasta (mild)
  • 1/2 theelepel honing
  • 1 kipfilet
  • 8 theelepels paneermeel
  • 4 theelepels sesamzaad
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Vloeibare bakboter
  • Waldkorn bol
  • 1 tomaat
  • Komkommer

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng in een kom paneermeel, sesamzaad, paprikapoeder, zout en peper samen.
  3. Sla met een stevig plat voorwerp de kipfilet tussen een stuk bakpapier plat.
  4. Smeer de kip in met vloeibare bakboter.
  5. Wrijf de kip in met het paneermeel mengsel.
  6. Bak de kipfilet in 20 minuten gaar totdat deze goudbruin is
  7. Meng de yoghurt met de mayonaise, curry pasta en de honing voor de saus.
  8. Was de sla en het snijdt de komkommer en de tomaat in plakjes.
  9. Snij de waldkorn bol door de helft en leg 3 a 4 sla blaadjes op de bol.
  10. Als de kipfilet gaar is leg deze boven op de sla en beleg deze met de komkommer en de tomaat en maak het af met een scheutje dressing.

* Gebruik in plaats van de yoghurt-curry dressing een chilisaus voor wat extra pit.

* Serveer de burger met frietjes en een salade er naast om de burger als hoofdgerecht te nuttigen.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*