Kruidnoten

Kruidnoten

Kruidnoten wie vind ze nou niet lekker en als iets lekker is dan maak je het liefst zelf. Zo ook met deze jaarlijks terugkerende favoriet. Met een heerlijk recept maak je ze liever zelf dan steeds te kopen in de winkel. Dit heerlijke recept is super van smaak door de goede combinatie van kruiden.

Aantal: 120 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / koelkast 60 min / oven 10 min / totaal 95 min.

Ingredients

  • 100 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kardemon
  • ¼ theelepel foelie
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • ¼ theelepel kruidnagel
  • 1 eetlepel keukenstroop
  • 2 eetlepels melk

Directions

  1. Snijd de boter in blokjes en meng deze met de basterdsuiker.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de melk, kneed dit met de hand tot een soepel maar stevig deeg.
  3. Voeg als laatste beetje bij beetje de melk toe om het soepel maar stevig te krijgen het deeg.
  4. Pak het deeg in de folie en leg voor 60 min in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C en maak van het deeg kleine bolletjes.
  6. Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op de bakpapier beklede bakplaat en bak de kruidnoten af in 10 minuten.
  7. Laat de kruidnoten afkoelen.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*