Lamskotelet met salsa verde

Lamskotelet met salsa verde

Als je dan de vraag krijgt om koolhydraat vrij eten te bereiden ga je toch even op onderzoek uit. Wat kun je allemaal wel klaar maken en niet door de koolhydraten. Achteraf is er best veel mogelijk om heerlijke gerecht te creëren. Door de kleine aanpassing mis je het ook niet eens en ziet het gerecht er uit alsof er niks mist.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: bereiding 30 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • ½ bloemkool
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels zout
  • 1 citroen
  • 3 bosuitjes
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 20 gram peterselie
  • 15 gram dille
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 lamskoteletten

Directions

  1. Breng in een pan de bloemkool met 2 tenen knoflook aan de kook en kook deze gaar om er een puree van te kunnen maken.
  2. Vijzel 1 teen knoflook met 1 theelepel zout tot een pasta.
  3. Snijd de peterselie, dille en basilicum fijn en vijzel deze mee.
  4. Voeg de olijfolie toe en meng deze goed met de kruiden.
  5. Snijd de bosui en de rode peper in kleine ringen en voeg deze toe samen met het sap van de citroen.
  6. Pureer de bloemkool samen met de knoflook en voeg hierbij de boter, zout, peper en nootmuskaat.
  7. Zet de grillpan op het vuur en verwarm deze voor.
  8. Smeer de lamskoteletten in met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  9. Grill de lamskotelet 3 minuten aan elke zijde.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*