lemon meringue pie

lemon meringue pie

De astronomische lente is deze week begonnen, al heeft het weer daar niet echt blijk aan gegeven. Misschien samen met het zonnetje kan ik daarin verandering brengen. En dan wel met een heerlijk fris gebakje die ook nog eens makkelijk zelf te maken is. De lemon meringue pie lekker fris en lekker zoet een perfecte match op een zonnige dag.

Aantal: 8 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / oven 25 min / opmaken 15 min / totaal 85 min.

Ingredients

  • 225 gram bloem
  • 220 gram boter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 4 eidooiers
  • snufje zout
  • 50 gram maïzena
  • 280 gram kristalsuiker
  • Rasp van 2 citroenen
  • Sap van 2 citroenen
  • 290 ml water
  • 2 eiwitten

Directions

  1. Kneed een deeg van 225 gram bloem, 160 gram boter, basterdsuiker, 1 eidooier en zout.
  2. Verpak het deeg in folie en laat deze voor 30 min rusten.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C
  4. Voeg 130 gram suiker, maïzena, citroen rasp en sap, 250 ml water, 3 eidooiers en 60 gram boter samen in een pan.
  5. Breng het geheel al roerend rustig aan de kook en kook deze voor ±1 min tot een dikke vla.
  6. Haal het van het vuur en giet het in een schaal en dek af met folie.
  7. Vet 8 kleine vormen of 1 grote (24 cm) in.
  8. Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg.
  9. Leg er een vel bakpapier op en vul af met blind bak vulling.
  10. Bak de vormpjes voor 15-20 minuten, haal daarna de blind bak vulling en bakpapier er uit.
  11. Bak ze nogmaals ±5 minuten tot de bodem ook goud bruin is.
  12. Laat de bakjes afkoelen uit de vorm.
  13. Doe de 2 eiwitten in de mixer maar zet nog niet aan.
  14. Verwarm 40 ml en 150 gram suiker in een pan, gebruik hierbij een thermometer.
  15. Als de het suikerwater een temperatuur heeft van 115 graden zet de mixer op de hoogste stand aan.
  16. Haal het suiker water bij de temperatuur van 118 graden van het vuur en giet deze met een dun straaltje bij de eiwitten.
  17. Blijf de eiwitten gaar kloppen, het eiwit wordt steviger en koeler dit duurt ±2-3 minuten.
  18. Roer de lemon curd door en verdeel deze over de 8 bakjes.
  19. Verdeel de meringue over de lemon curd.
  20. Ga er met een kleine brander over de meringue om het licht te roosteren.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*