Noedelsoep

Noedelsoep

Soep als je dat hoort zijn er zo veel recepten waar je aan kunt denken en er zullen vast een paar zijn die je favoriet zijn. Maar als je verder kijkt buiten de vaste orde zijn er meerdere recepten die zeker het proberen waard. Na eerder het recept van de Beef Pho nu een recept van een heerlijke noedelsoep.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 25 min / opmaken 5 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 800 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel 5 spice
  • 1 theelepel sereh poeder
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 3 eieren
  • 1 rode peper
  • 200 gram paksoi
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 100 gram rijstnoedels
  • 1 biefstuk
  • 15 gram cashewnoten

Directions

  1. Snipper de knoflook fijn.
  2. Verwarm een scheutje olie in een soeppan.
  3. Fruit de knoflook samen met de 5 spice en sereh poeder aan.
  4. Voeg het water er aan toe en breng aan de kook.
  5. Als de bouillon kookt, het vuur zachter en laat het 15 minuten trekken.
  6. Kook water, leg de rijstnoedels in een schaal en giet hier het gekookte water bij.
  7. Als de noedels ±6 minuten hebben geweekt deze af gieten en aan de kant zetten.
  8. Snij ondertussen de rode ui in halve ringen en meng deze met het sap van de limoen.
  9. Snij de rode peper in dunne ringen, klop deze samen met de eieren los.
  10. Verarm en pan en bak hierin een omelet van de eieren en snij deze in dunne repen.
  11. Snij de paksoi klein in dunne repen.
  12. Bak de biefstuk in een hete pan voor 2 minuten aan beide zijde, en leg dit in aluminium folie aan de kant.
  13. Als de bouillon 15 minuten heeft gestaan, voeg de rijstnoedels hier aan toe samen met de sojasaus.
  14. Snij de biefstuk in dunne repen.
  15. Schenk de hete bouillon met de noedels in de soepkommen.
  16. Verdeel de paksoi, rode ui, biefstuk reepjes en omelet reepjes over de soepkommen.
  17. Verdeel als laatst de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*