Ossenhaas nigiri

Ossenhaas nigiri

Ossenhaas nigiri een heerlijke sushi als je van een goed stukje vlees houdt. Als je aan sushi denk, denk je al snel aan de mooi opgerolde sushi in nori vellen en vis. Ik zelf en denk vele anderen eten niet of weinig vis en is een heerlijk stukje vlees goed op zijn plaats. De nigiri is een heerlijke sushi rijst en een stuk vlees en een bijpassende saus. Niet te veel poes pas maar heerlijke smaken dan komt het altijd goed.

Aantal: ±20 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 120 min / bereiding 20 min / totaal 140 min.

Ingredients

  • 125 gram ossenhaas
  • 1 lente uitje
  • Szechuan saus
  • Sushi rijst

Directions

  1. Bereid de sushi rijst zoals onder vermeld staat.
  2. Bereid de szechuan saus zoals onder vermeld staat.
  3. Breng de ossenhaas met zout en peper op smaak.
  4. Verwarm een pan met olie voor.
  5. Bak de ossenhaar aan alle kanten snel dicht.
  6. Laat de ossenhaas afkoelen.
  7. Wikkel de ossenhaak in plasticfolie in en leg deze voor 15 minuten in de vriezer.
  8. Vorm ondertussen van de sushi rijst de rechthoekige blokjes (niet te hard aan drukken).
  9. Snij dunne plakjes van de ossenhaas en laat om kamer temperatuur komen.
  10. Snij de lente uit in dunne ringen.
  11. Leg op elk blokje een plakje ossenhaas.
  12. Verdeel se szechuan saus er overheen.
  13. Verdeel de ringen lente ui er overheen.

Eet smakelijk!

 

Sushi rijst

Bereidingstijd sushi rijst: bereiding 45 min

Ingredients

  • 150 gram sushi rijst
  • 225 ml water
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout

Directions

  1. Was de sushi rijst meerdere malen waarbij je licht de korrels langs elkaar wrijft en het water helder blijft.
  2. Laat de rijst na het afgieten voor 10 minuten staan .
  3. Breng de rijst samen met de 225 ml water met een deksel op de pan aan de kook.
  4. Ook de rijst op hoog vuur voor 2 minuten, zet het vuur middelhoog voor 5 minuten en zet het vuur laag voor 8 minuten.
  5. Haal nu de deksel van de pan, leg er een schone theedoek overheen en dek weer af met de deksel.
  6. Laat de rijst zo voor 15 minuten staan.
  7. Verwarm ondertussen de rijstazijn samen met het suiker en azijn tot dit is opgelost.
  8. Doe de rijst na de 15 minuten in een grote kom (glas, plastic of hout) en schep deze goed om terwijl je deze op smaak brengt met de azijn.

 

Szechuan saus

Bereidingstijd szechuan saus: bereiding 30 min.

Ingredients

  • 2 cm gember geraspt
  • 1 theelepel five spice
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel tabasco
  • 1 theelepels hoisin saus
  • 1 theelepel gemalen szechuan peper
  • 100 ml kippen bouillon
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel sesam olie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 ml water

Directions

  1. Meng de bovenste 8 ingrediënten samen met de kippen bouillon.
  2. Wok de knoflook samen met de sesam olie samen voor 1 minuut.
  3. Voeg de bouillon er aan toe en bak deze voor 10 minuten mee.
  4. Meng het water samen met de maïzena.
  5. Voeg na de 10 minuten het maïzena water er aan toe.
  6. Kook het geheel in tot de maïzena gaar is en de saus is ingedikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*