Paris-Brest

Paris-Brest

Deze stond al een tijdje op mijn lijstje om eens te gaan bakken. Het klinkt moeilijk, als je er naar kijkt denk je dat is veel werk. Dit recept is alles behalve dat, het is gemakkelijk per onderdeel te maken en samen te voegen. En voor je het weet heb je een mooi grote krans versierd met poedersuiker je aan te staren, klaar om op gegeten te worden.

Ingredients

Soezenkrans:

  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 gram boter
  • 5 gram zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren maat m
  • 25 gram amandelschaafsel

Banketbakkersroom:

  • 250 ml melk
  • 75 gram suiker
  • Merg van ½ vanillestokje
  • 2 eidooiers maat m
  • 1 eetlepel bloem

Crème:

  • 300 gram boter
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram hazelnootpasta

Extra benodigdheden:

  • Spuitzak
  • 1 rond spuitmondje
  • 1 kartel spuitmondje

Directions

  1. Verwarm voor de banketbakkersroom de melk samen met de helft van de suiker.
  2. Klop de eidooiers, de bloem en de andere helft van de suiker door elkaar.
  3. Giet een scheut warme melk bij de eidooiers, meng deze en giet alles terug in de pan.
  4. Kook deze voor ongeveer 2 minuten tot het een consistentie heeft van een dikke vla.
  5. Spoel een schaaltje om met water, giet de banketbakkersroom hierin en dek deze af met plastic folie.
  6. Zet de banketbakkersroom aan de kant voor later gebruik.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  8. Verwarm in een pan voor het soezenbeslag de melk, water, boter, suiker en zout samen.
  9. Voeg hier de bloem aan toe en bak deze graag (het vormt een deegbal waar een ligt vettig laagje om zit.
  10. Spatel in een kom hier één voor één de eieren door het deeg heen tot een egaal beslag.
  11. Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  12. Spuit op bakpapier een cirkel van circa 24 cm diameter.
  13. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en bak deze in 20 min goudbruin.
  14. Mix voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig.
  15. Voeg al mixend de banketbakkersroom in twee gedeeltes toe aan de boter.
  16. Voeg als laatst de hazelnootpasta er aan toe en mix tot alles gemengd en luchtig is.
  17. Doe de crème in een spuitzak met kartel spuitmondje.
  18. Snij de soezenring diagonaal doormidden.
  19. Spuit de crème op de onderste ring, plaats de bovenste ring er op.
  20. Bestuif als laatst met de poedersuiker om het af te maken.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*