Peer framboos hartjes taart

Peer framboos hartjes taart

Een taart wat voor mooier pronkstuk kun je op tafel neer zetten met een mooie gelegenheid. Dit is eens een heel ander recept dan je misschien gewend bent. Een vulling van peer en framboos gebonden door maïzena ipv van suiker. Ook zit er minder suiker in het deeg dan een veel gebruikt Nederlands deeg recept zoals voor appeltaart. Maar de smaak die is toch erg verbluffend en iedereen die een stuk had genomen was meteen verkocht. Dit recept is voor mij een blijver en daarom deel ik ook deze graag met iedereen.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 75 min / oven 80 min / totaal 155 min.

Ingredients

  • 350 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 225 gram boter
  • 120 ml water
  • 110 gram suiker
  • 3 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel zout
  • ¼ theelepel kaneel
  • 6 conference peren
  • 170 gram frambozen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eigeel
  • 1 el water
  • Suiker

Directions

  1. Kneed het deeg van de 5 bovenste ingrediënten en pak het in folie en laat het rusten in de koelkast.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij deze in kleine blokjes en meng deze met het citroensap.
  3. Meng de suiker met het zout, kaneel en maïzena en voeg dit samen met de frambozen toe bij de peren blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Beboter de taartvorm in en rol 2/3 van het deeg uit om de taartvorm mee te bekleden (laat 1 cm over de rand hangen).
  6. Vul deze met de peren frambozen mengsel en vouw de overlappende 1 cm deeg naar bonnen.
  7. Rol de overige 1/3 deel uit tot een dunne lap en steek hier met een stekervorm hartjes uit.
  8. Klop het eigeel met het water los en kwast de overlappende deeg in.
  9. Kwast elke onderkant van een hartje in en plak deze vanaf de buitenste rand naar binnen.
  10. Kwast ook de bovenkant in met het eigeel mengsel en strooi wat suiker over de bovenkant.
  11. Bak de taart en zet na 20 minuten de temperatuur terug naar 180 °C voor nog 60 min.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*