Pizza

Pizza

Een pizza wie eet dat nou niet, iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriet. Om nou steeds zo’n pizza te kopen in de winkel als je deze ook zelf kan maken. Het is niet moeilijk het kost alleen even iets meer tijd maar daar voor terug krijg je wel een heerlijk zelfgemaakte pizza voor terug. Door dit recept af te maken met het beleg die jij lekker vindt kan deze pizza niet mislukken.

Aantal: 1 pizza.

Bereidingstijd: voorbereiding 70 min / oven 8-12 min / totaal ± 80 min.

Ingredients

  • 300 gram harde bloem (type 00)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3,5 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 125 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Beleg naar keuze

Directions

  1. Meng de bloem samen met de suiker, ½ theelepel zout, gist olijfolie en lauwwarm water. En kneed dit tot een soepel deeg voor 5 minuten.
  2. Doe het deeg in een bebloemde kom en dek af met folie en laat het voor 60 min rijzen.
  3. Fruit de ui samen met knoflook aan, voeg hierbij de gezeefde tomaten en verwarm deze mee.
  4. Voeg het zout, peper en Italiaanse kruiden aan de tomaten saus toe.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 230 °C.
  6. Breng het deeg (kan door middel van een deegroller) in een ronde vorm en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Breng een laag tomatensaus op de pizza bodem.
  8. Bekleed de pizza met een beleg naar keuze.
  9. Bak de pizza in 8-12 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*