Rabarber compote

Rabarber compote

Tijdens het doen van de boodschappen zag ik rabarber liggen. Ik dacht lekker rabarbercompote maar om dat met ruim 1 kilo aan rabarber te doen voor maar twee personen. Nee dat wordt dan wel erg lang rond happen in de rabarbercompote maar toen schoot te wat te binnen. Een paar dagen eerder zag ik net een recept van rabarber tiramisu voorbij komen wat mij op een idee bracht. Wat als ik de rabarber nou haal en meerdere bereidingen mee maak. Zie hier het eind resulataat van een rabarbercompote, een rabarbercompote met een lekkere twist en een heerlijk nagerecht. Voortaan als ik rabarber in de winkel zie liggen loop ik het niet meer voorbij.

Aantal: 1 pot.

Bereidingstijd: bereiding 20 min / afkoelen 60 min / totaal 80 min.

Ingredients

  • 350 gram rabarber
  • 2 eetlepels water
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepels suiker

Directions

  1. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm en spoel deze schoon.
  2. De rabarber in de pan samen met het water, suiker en het kaneelstokje.
  3. Begin om laag vuur en kook de rabarber onder af te toe doorroeren voor 15 minuten
  4. En laat de rabarber af laten koelen.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*