Een klassieker de ratatoille een heerlijk groente gerecht, allen nu met een kleine toevoeging van kip. Door alleen de kip weg te laten heb je het klassieke groente gerecht en eet je heerlijk vegetarisch. Door de kip toe te voegen heb je toch het idee dat je volledig gerecht heb al is het een toevoeging in kleine mate. De keuze is daarbij aan jouw zelf en zeg ik probeer beide en smakelijk eten.
Aantal: 2 personen.
Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 20 min / totaal 50 min.
Ingredients
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 8 tomaten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 takjes tijm
- 1 rode paprika
- 1 kipfilet
- zout & peper
Directions
- De knoflook teen en de ui snipperen.
- 4 tomaten en de paprika in blokjes snijden.
- 4 tomaten, courgette en de aubergine in plakjes snijden.
- De kipfilet tussen een stuk bakpapier plat slaan en kruiden met zout, peper en 2 takjes tijm.
- In een pan de ui en knoflook aanfruiten.
- De tomaten en paprika blokjes mee fruiten.
- De kipfilet in een andere pan goud bruin bakken en af laten koelen.
- Ondertussen de oven voor verwarmen op 170 °C.
- De aangebakken tomaten en paprika pureren tot een gladde saus en op smaak brengen met zout en peper.
- De saus in een ronde ovenschaal verdelen.
- De plakjes aubergine, courgette en tomaten om en om in de ovenschaal plaatsen.
- De kipfilet in kleine blokjes snijden en verdelen over de groente.
- De overige 2 takjes tijm verdelen over de groente.
- De ratatoille afbakken in de oven voor 20 minuten.
Eet smakelijk!