Red bull koeken

Red bull koeken

Na een gekke vraag gesteld te hebben naar een ingrediënt waarmee ik iets moest bakken kun je het wel raden, red bull was het antwoord. Maar ja wat kun je met red bull en dan nog wat voor smaken passen erbij. Met het idee om er een custard van de maken kun het goed verwerken in een crème. Maar ja waarbij doe je de crème nou weer. Daar komen de harde mokka’s als koeken van toepassing. En zo zijn de red bull koeken tot stand gekomen. De liefhebber van red bull proeft het er zeker in terug. En de persoon die red bull absoluut niet lekker vindt, vindt de smaak van de koeken heerlijk en proeft er geen red bull in terug. Dus als je nou wel of niet van red bull houdt dat maakt helemaal niet uit om deze koeken te proberen.

Aantal: 6 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 25 min / afkoelen + opmaken 45 min / totaal 130 min.

Ingredients

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 eiwit
  • 1 blikje red bull 250 ml
  • 25 gram custardpoeder
  • 25 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade

Directions

  1. Kneed een deeg van de bloem, 200 gr boter, 100 gr suiker en 1 ei.
  2. Leg het deeg minimaal 30 min in plastic folie in de koelkast.
  3. Breng 200 ml red bull en 25 gr suiker aan de kook.
  4. Meng de overige 50 ml red bull met 25gr custard poeder .
  5. Giet een scheutje warme red bull bij de koude, meng deze goed en giet alles terug in de pan.
  6. Beng het geheel al roerend aan de kook en kook het tot een dikke custard.
  7. Spoel een bord af, giet het hier op en dek af met plastic folie.
  8. Laat de red bull custard afkoelen op kamertemperatuur.
  9. Verslap het spijs met het eiwit.
  10. Verwarm de oven voor op 200°C.
  11. Vet de tartelette schaaltjes in.
  12. Rol het deeg uit tot een dikte van 0,5 cm.
  13. Bekleed de schaaltjes met het deeg.
  14. Verdeel het spijs over de bakjes en bak ze voor 25 min gaar.
  15. Laat ze uit de schaaltjes afkoelen.
  16. Klop in de mixer de 150 gr boter samen met de poedersuiker luchtig en romig.
  17. Voeg deel voor deel de red bull custard er aan toe en mix het tot een luchtige crème.
  18. Bekleed de koeken met de crème en strijk het glad.
  19. Smelt de chocolade au bain-marie.
  20. Bedek de crème met een dun laagje chocolade.
  21. Bewaar de koeken in de koelkast.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*