Rijstpudding

Rijstpudding

Heb je nog overgebleven gekookte rijst over en vind je het zonde om weg te gooien. Met een paar ingrediƫnten heb je die rijst omgetoverd tot een heerlijk nagerecht. Dit recept en hoeveelheden is genoeg voor een nagerecht voor 2 personen, heb je meer over kun je deze gemakkelijk verdubbelen.

Ingredients

Rijstepap:

  • 100 gram gegaarde rijst
  • 150 ml melk
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract

Custard:

  • 50 ml melk
  • 7,5 gram custardpoeder

Directions

  1. Breng de ingrediƫnten voor de rijstepap op een laag vuur langzaam aan de kook.
  2. Meng in een apart schaaltje de melk en custardpoeder.
  3. Voeg de custard toe aan de rijst als deze kookt en roer goed tot het ingedikt is.
  4. Eet hem warm voor meer een rijstevla of laat afkoelen in de koelkast voor rijstpudding.

Eet smakelijk!

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*