Sheperd’s Pie

Sheperd’s Pie

Een lekker Engels gerecht van eigenlijk aardappels, groente en vlees waar wij Nederlanders zo goed bekend mee zijn. Maar deze keer gemaakt op de manier hoe ze het in Engeland maken. Een sheperd’s pie die met lamsgehakt wordt gemaakt maar kan ook met rundergehakt. De geur van de kruiden en groente vult de keuken waardoor ik zelf al bijna niet kan wachten om hem op te eten terwijl deze in de oven zit.

Aantal: 1 persoon.

Bereidingstijd: voorbereiding 90 min / oven 25 min / totaal 115 min.

Ingredients

  • 1/2 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 150 gram lamsgehakt
  • Olijfolie
  • 65 gram tomatenpuree
  • Zout & peper
  • 250 gram aardappelen
  • 35 ml melk
  • Boter
  • 75 ml runderbouillon

Directions

  1. Snij de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes.
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, bleekselderij en wortel voor 8 a 10 minuten aan.
  3. Voeg het gehakt er aan toe en bak het gehakt rul.
  4. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe.
  5. Laat dit voor 60 minuten sudderen.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
  7. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine gelijkmatige stukken.
  8. Kook de aardappelen gaar.
  9. Maak van de aardappelen een puree en breng op smaak met een scheutje melk, klontje boter, zout en peper.
  10. Vul de bodem  van de ovenschaal met het gehakt.
  11. Verdeel de aardappelpuree boven op.
  12. Gaar het in de oven voor 25 minuten.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*