Slagroomtaart

Slagroomtaart

Slagroomtaart wie kent deze taart niet en wie neemt er niet een stukje als er wat te vieren valt. Met dit simpele slagroomtaart recept heb je geen excuus om er zelf een te maken. Het recept voor de cake is gemakkelijk en dan is de rest zo gedaan. En dan kun je zeggen als je wat te vieren hebt, dat het zelf gemaakt is.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 45 min / opmaken 30 min / totaal 105 min.

Ingredients

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • 1 liter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes klopfix
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram aardbeien jam
  • 100 gram chocolade

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Klop in de mixer de 5 eieren samen met 150 gr suiker voor ±10 min tot het in volume is verdriedubbeld.
  3. Zeef de bloem en de maïzena en spatel deze door de eieren heen.
  4. Vet een springvorm in en giet het beslag er in.
  5. Bak de cake in ±45 min gaar en controleer deze met de breinaalden test.
  6. En laat de cake afkoelen.
  7. Klop de slagroom met 100 gr suiker en de klopfix.
  8. Snij de taart horizontaal in 3 gelijke delen.
  9. Smelt 75gr chocolade en spatel deze door kwart van de slagroom.
  10. Doe de helft van de slagroom in een spuitzak met een kartelspuitmondje.
  11. Spuit op de onderste plak cake een ring slagroom en vul deze met de aardbeienjam (houw 1 eetlepel jam apart).
  12. Leg de middelste cake plak er boven op.
  13. Spuit nogmaals een ring slagroom en vul de binnenkant met de chocolade room.
  14. Leg de bovenste plak cake er boven op.
  15. Werk met een spatel de buienrand en bovenkant af met slagroom.
  16. Spuiten een decoratieve rand bovenop.
  17. Verarm de eetlepel jam met een eetlepel water.
  18. Haal het kroontje de aardbeien en snij ze door de helft en meng deze met de verwarmde jam.
  19. Verdeel de aardbeien bovenop.
  20. Versier de taart af met de slagroom in de spuitzak*.
  21. Smelt de laatste 25 gr chocolade en versier hiermee te taart.

Eet smakelijk!

 

* Of ga voor de klassieke look en garneer de buienrand met gebruinde amandelschaafsel. Rooster hiervoor de amandelschaafsel even op een bakplaat in de oven.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*