Smeuïge chocolade brownies

Smeuïge chocolade brownies

Een heerlijke smeuïge chocolade brownies recept, wie houdt daar nou niet van. Ik in ieder geval wel, van jongs af aan ben ik al helemaal gek op chocolade. Altijd als er maar ergens chocolade lag dan was het meteen op voordat er ook maar een ander bij kon komen. Dit chocolade brownies recept is ook nog eens super makkelijk vol met pure chocolade, cacao en witte chocolade. Binnen een uur heb je deze simpele maar o zo lekkere smeuïge brownies op tafel staan.

Aantal: 20 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 45 min / totaal 1 uur.

Ingredienten

  • 115 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • eventueel; 200 gram witte chocolade*

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  3. Snij of breek de pure chocolade in kleine stukjes.
  4. Smelt de de boter in een steelpan.
  5. Meng de poedersuiker en cacao samen.
  6. Voeg de cacao bij de boter en stapte deze door tot alles gemengd is.
  7. Voeg het deeg in een beslag kom en spatel een voor een de eieren er door heen tot er een soepel deeg ontstaat.
  8. Spatel het vanille extract er doorheen.
  9. Spatel het bakmeel er doorheen.
  10. Voeg als laatst de chocolade stukjes er aan toe.
  11. Verdeel vervolgens het beslag in de ovenschaal.
  12. Bak de chocolade brownies in circa 45 – 50 minuten gaar.
  13. Laat deze afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  14. Als de chocolade brownies zijn afgekoeld* haal deze uit de ovenschaal en snij deze naar wens.

* Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain-marie (schaal boven een pan met kokend water). Als deze gesmolten is haal de schaal van de pan. Breek/snijd de overige 1/3 van de witte chocolade in kleine stukjes en verdeel deze in drie bergjes. Voeg een bergje witte chocolade toe aan de gesmolten chocolade en roer deze er doorheen, herhaal dit nog twee maal. De gesmolten chocolade zal een temperatuur van 30-31 °C moeten hebben (tegen lip voelt het koud aan). En verdeel de witte chocolade over de brownie en laat de chocolade uitharden.

Eet smakelijk!

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*