Spareribs uit de oven

Spareribs uit de oven

Heerlijk is het soms, lekker eten met je handen. Niks geen bestek en heerlijk die vrijheid om je vingers te kunnen aflikken. Spareribs is zo’n voorbeeld die heerlijk met de handen gegeten mag worden. En het liefst moet het vlees gemakkelijk van het bot afkomen. Door een heerlijke spareribs marinade is het onweerstaanbaar. Deze spareribs marinade is lekker zoet die je toevoegt alvorens je de spareribs gaart in de oven is het super gemakkelijk te deze thuis te maken.

 

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 120 min / oven 15 min / totaal 135 min.

Ingredients

  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 theelepels sambal
  • 1 eetlepel suiker
  • 7 eetlepels ketjap manis
  • 1 kilo spareribs
  • water

Ingredients marinade

  • 6 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 3 eetlepel zoete chilisaus
  • 3 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepel honing

Directions

  1.  Begin met het aanfruiten van de knoflook en ui met een scheutje olijfolie in de pan.
  2. Voeg daarna de sambal, suiker en ketjap er aan toe.
  3. Leg de spareribs in de pan en vul deze af met water (totdat de spareribs onderstaan).
  4. Breng het aan de kook en laat de spareribs voor 1,5 uur op laag vuur garen.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  6. Meng in een kom voor de marinade de ketchup, ketjap, zoete chilisaus, bruine suiker en honing.
  7. Haal de spareribs uit de pan en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  8. Verdeel de marinade over de spareribs en bak deze in 15 min af in oven.

* Voeg 3 theelepel sambal toe in plaats van de honing aan de marinade om deze pittig te krijgen met een licht zoete smaak. Het tegenovergestelde van een zoete marinade met een lichte pit.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*