Speculaas van de plank

Speculaas van de plank

Een ding die tijdens Sinterklaas altijd fijn is het heerlijk gebakken goed. Eerder zijn de kruidnoten al geplaatst en kunnen de speculaas poppen natuurlijk niet achterblijven. Het kost even wat tijd doordat ik ze heb gemaakt met houten speculaas planken en voorzicht er uit moet halen. Maar het resultaat is verbluffend en eenmaal gebakken is de geur van gebakken speculaas heerlijk. Ik raad het dan ook iedereen aan om zelf deze speculaas koeken te bakken.

Aantal: 2 grote / 10 kleine poppen.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / koelkast 60 min / oven 15 min / totaal 115 min.

Ingredients

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 15 ml water
  • 2 gram zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram speculaas kruiden
  • Maïzena

Directions

  1. Meng de boter samen met de basterdsuiker tot goed gemend.
  2. Voeg het water toe aan de boter en meng deze tot gemend.
  3. Meng in een andere schaal de bakmeel, zout en speculaas kruiden.
  4. Kneed het bakmeel door de boter tot een stevige deegbal.
  5. Leg het deeg voor minimaal 60 min in de koelkast (moet goed koud zijn bij het verwerken).
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  7. Besprenkel de speculaas plank met maïzena en tik het overtollige er vanaf.
  8. Pak stukjes deeg en druk deze in de plank tot deze gevuld is.
  9. Stort de speculaas pop op een bakplaat met bakpapier, help eventueel met een kleine paletmesje.
  10. Bak de speculaas poppen in 15 min.
  11. Laat de speculaas koeken afkoelen.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*