Spekkoek

Spekkoek

Wil je eens wat anders neer zetten op tafel als je bezoek hebt, dan is spekkoek een lekkere verassing daarvoor. En zelf bakken wat niet moeilijk is en veel lekkerder dan een duur klein stukje uit de supermarkt. Het kost alleen wat extra tijd doordat je de spekkoek laagje voor laagje bakt. Maar al die tijd die je er in steekt zorgt er voor een heerlijk stukje spekkoek waar iedereen van kan smullen.

 

Ingredients

Beslag:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 vanille stokje
  • 10 eidooiers
  • 8 eiwitten
  • 125 gram bloem

Specerijen:

  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel kardemonpoeder.

Extra benodigdheden:

– springvorm van 20 cm diameter.

– 2 opscheplepels

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C op boven en onder warmte.
  2. Klop met een mixer de eiwitten en de helft van de poedersuiker tot stijve pieken.
  3. Spatel in een andere kom de roomboter en overige poedersuiker romig.
  4. Spatel de eidooiers en vanille merg door de roomboter tot een egaal beslag.
  5. Spatel een gedeelte eiwit door de roomboter om familie te maken.
  6. Spatel vervolgens in gedeeltes het overige eiwit door de roomboter tot egaal beslag.
  7. Spatel rustig het bloem door het beslag zonder al te veel lucht te verliezen.
  8. Verdeel het beslag evenredig over 2 kommen.
  9. Stapel de specerijen door het beslag van 1 kom.
  10. Verdeel 2 opscheplepels aan beslag over de springvorm en bak deze ±8 min gaar.
  11. Zet de oven nu op alleen bovenwarmte.
  12. Verdeel vervolgens weer 2 opscheplepels aan beslag (om en om) en bak deze ±8 min gaar.
  13. Herhaal dit tot je minimaal 8 lagen hebt en ga door tot het beslag op is.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*