Spekkoek

Spekkoek

Voor een verjaardag ben altijd wel bezig met wat kan ik maken om op tafel te kunnen zetten. Daarbij wil ik altijd wel iets eer zetten wat niet alledaags is. Daarin tegen als je spekkoek wilt kopen dat je uitkomt op een klein stukje wat ook nog eens aardig aan de prijs is. Dan kun je het altijd beter nog zelf gaan maken wat zeker niet onder doet voor een die je in de winkel koopt. Het is alleen een werkje door steeds opnieuw laagje voor laagje te moeten bakken. Maar al die tijd die je er in steekt zorgt er voor een heerlijk stukje spekkoek waar iedereen van kan smullen.

Aantal: 1 taart.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / oven 70 -90  min / totaal 120 min.

Ingredients

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 vanille stokje
  • 10 eidooiers
  • 8 eiwitten
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel kardemonpoeder.

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C op boven en onder warmte.
  2. Klop in de mixer de eiwitten met de helft van de poedersuiker tot stijve pieken.
  3. Klopt in een andere kom de roomboter met de overige poedersuiker luchtig en romig.
  4. Halveer het vanille stokje en voeg de merg toe aan de roomboter net als de eidooiers en klop deze goed door elkaar heen.
  5. Klop een kwart van de opgeklopte eiwit door de boter om vervolgens de overige driekwart van de eiwitten rustig door het botermengsel te spatelen.
  6. Spatel vervolgens rustig de bloem er door heen tot het gemend is.
  7. Verdeel het beslag gelijk over 2 kommen.
  8. Voeg vervolgens de specerijen ( speculaaskruiden, kaneelpoeder, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kardemonpoeder) toe aan een kom met beslag.
  9. Vet de taartvorm in en bekleed deze aan de onderkant met bakpapier.
  10. Vul de taartvorm met een dun laagje bruin beslag van ongeveer 2 cm en bak deze 8-10 min gaar.
  11. Haal de taart vorm uit de oven en zet de oven op alleen bovenwarmte.
  12. Vul de taart vorm met een laagje wit beslag van ongeveer 2 cm en bak deze ook voor 8-10 min.
  13. Herhaal nog minimaal 6 keer zodat je minimaal 8 lagen spekkoek hebt.
  14. Heb je meer beslag bak deze verder tot het beslag op is.
  15. Laat de spekkoek afkoelen en snijd deze in kleine taart puntjes.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*