Spinazie room soep

Spinazie room soep

Spinazie wie kent dat niet en denk dat jullie allemaal wel recepten weten met spinazie. Daar wil ik een recept aan toevoegen, dit recept van heerlijke spinazie room soep. Met deze weinige ingrediënten is er toch een heerlijke volle romige maaltijd soep op tafel te zetten. En ook nog eens bomvol groente. Tevens kun je ook de soep verdelen over 4 porties als een smakelijk voorgerecht dat is net wat je zelf wilt.

Aantal: 2 personen hoofdgerecht / 4 personen voorgerecht.

Bereidingstijd: totaal 30 min.

Ingredients

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 450 gram spinazie
  • 8 blaadjes basilicum
  • 250 ml slagroom light
  • 6 plakjes serranoham
  • 500 ml water

Directions

  1. Begin met het aanfruiten van de knoflook en ui.
  2. Bak in gedeeltes de spinazie mee tot deze allemaal geslonken zijn.
  3. Meng de geslonken spinazie samen met ± 400 ml water en de blaadjes basilicum in een blender, en blend deze tot een gladde soep (gebruik de overige 100 ml om de restjes uit de blender te krijgen).
  4. Giet deze terug in de pan en breng samen met de slagroom (houw een beetje over voor de garnering).
  5. Verwarm in een andere pan een scheutje olie en bak hierin de serranoham knapperig.
  6. Als de soep kook is deze klaar voeg dan een beetje peper toe en snij de knapperige serranoham in kleine stukjes.
  7. Schep de soep in een diep bord, garneer met de slagroom en maak het af met wat serranoham stukjes en eventueel een takje basilicum.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*