Stoofperen

Stoofperen

In de herfst en winter ben ik groot van stoofperen. Een heerlijk bijgerecht tijdens een diner met robuuste herfst/winter smaken. De kruidige en licht zoete smaak van de stoofperen gaat goed samen met veel smaken. Dus welk hoofdgerecht je ook wilt serveren in de herfst of winter heerlijk de stoofperen erbij serveren.

Aantal: 4 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / stoven 3 uur / totaal 3 uur 30 min.

Ingredients

  • 1 kilo stoofperen (gieser wildeman)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblad
  • 200 ml rode wijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • Water

Directions

  1. Schil de peren, snij deze in vier partjes en verwijder het klokhuis.
  2. Doe alle partjes in de pan met de kruiden en de wijn.
  3. Vul verder al met water totdat de peren onder staan.
  4. Breng aan de kook en zet het vuur laag.
  5. Laat de peren voor 3 uur stoven.
  6. Warm serveren.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*