Stoofvlees met koolsla

Stoofvlees met koolsla

Stoofvlees, toch een gerecht wat je al snel meer in de donkere dagen. Een koolsla is een heerlijk fris bijgerecht dat door de frisheid heerlijk in de zomer gegeten kan worden. Maar stoofvlees in een warmere periode, ja waarom niet met een heerlijke frisse koolsla een heerlijke combi die ook in de lichtere dagen gegeten kan worden.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: Bereiding 150 min / serveren 10 min / totaal 160 min.

Ingredients

  • 300 gram runderpoulet
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • ½ rode peper
  • ½ eetlepel rodewijnazijn
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 wortel
  • 100 gram rode kool
  • 100 gram witte kool
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 eieren

Directions

  1. Snij de runderpoulet in dunne reepjes/blokjes.
  2. Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een braadpan.
  3. Braad de runderpoulet aan.
  4. Snipper ondertussen de witte ui fijn en braad deze mee.
  5. Voeg de oregano, kaneel, paprika poeder en laurierblad er aan toe en braad deze mee.
  6. Snij ondertussen de paprika in kleine blokjes en de rode peper in dunne ringen.
  7. Voeg de paprika, rode peper samen met de rodewijnazijn toe aan het vlees en braad deze mee.
  8. Voeg de tomaten blokjes er aan toe en laat het geheel stoven voor 2 uur.
  9. Snij ondertussen de rode ui in dunne halve ringen.
  10. Haal de draden van de bleekselderij en snij deze eveneens in dunne ringen.
  11. Schil de wortel en rasp deze in dunne reepjes.
  12. Snij de witte en rode kool in dunnen reepjes.
  13. Meng de yoghurt samen met de citroensap, mosterd, zout, peper en extra vierge olijfolie.
  14. Meng de kool samen met de rode ui, wortel, bleekselderij en de yoghurt dressing.
  15. Als het stoofvlees bijna klaar is met stoven, klop dan 4 eieren los samen met zout en peper.
  16. Verwarm een pan en bak hierin 2 dunne omeletten.
  17. Leg een omelet op het bord, serveer het stoofvlees hierboven op en voeg naar smaak koolsla toe aan het gerecht.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*