Stuiters

Stuiters

In een zoektocht naar heerlijke koekjes en gebakjes uit de provincie heb ik reeds eerder het recept van de kozakken geplaatst. Nu een recept uit het kookboekje de welkokende vriesche keukenmeid, de stuiters op zijn Nederlands. Na wat oefening er toch uitgekomen hoe het recept in elkaar zat en op elke temperatuur ze gebakken moesten worden.Dus weer terug van weggeweest een heerlijk Fries koekje die je gemakkelijk zelf kunt bakken.

Aantal: 15 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / oven 15 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 200 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 75 gram suiker
  • 30 cl brandwijn
  • ±50 gram kandij suiker

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Klop het eiwit los en licht schuimig.
  3. Kneed een deeg van de bloem, boter, ei, suiker en brandwijn.
  4. Verdeel het deeg in 15 stukken en draai er kleine balletjes van.
  5. Druk de bovenkant in de kandij suiker.
  6. Leg ze met de kandij naar boven op de bakplaat.
  7. Bak in ±15 min goudbruin gaar.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*