Suikerwafels

Suikerwafels

Een lekkere zoete snack (al vind ik dat zelf) is een suiker wafel een lekker tussendoortje. De heerlijke zoetigheid van de suiker en het knapperige van de wafel is een heerlijke combinatie. De bereiding heeft daarbij ook niet veel ingrediƫnten en stappen nodig, dat ik daar gerust op kan wachten terwijl ik het bereid. Om daarna lekker te genieten van een lekkere warme suikerwafel.

Aantal: 10 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 65 min / wafelijzer 10 min / totaal 75 min.

Ingredients

  • 300 gram bloem
  • 100 gram suikerparels
  • 7 gram droge gist
  • 1 ei
  • 75 ml lauwwarme melk
  • 112 gram boter

Directions

  1. Meng de ingrediƫnten goed samen en kneed deze tot een gladde deeg bol.
  2. Laat deze voor 30 minuten rijzen in de kom afgedekt met folie.
  3. Kneed het deeg na de 30 minuten nogmaals door en verdeel deze in 10 kleine bolletjes van gelijke grote.
  4. Leg deze op een stuk bakpapier en leg er een vochtige theedoek overheen en laat deze voor 15 minuten rijzen.
  5. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor.
  6. Bak de wafels tot deze goudbruin zijn.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*