Sûkerswiet

Sûkerswiet

Dit recept kwam in tegen in het kookboek de welkokende Vriesche keukenmeid. De Nederlandse naam is suikerpofjes en dat geeft ook wel aan dat het draait om de suiker. Het is in feite eigenlijk een broodje met een laag suiker die karamelliseert en een zoet laagje in het boord geeft.

Aantal: 6 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 55 min / oven 30 min / totaal 85 min.

Ingredients

  • 500  gr bloem
  • 7 gram gist
  • 10 gram zout
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 225 ml melk
  • 60 gram bruine basterdsuiker (10 / 50)

Directions

  1. Kneed een soepel deeg van de ingrediënten met 10 gram basterdsuiker.
  2. Verdeel het deeg in 12 bolletjes.
  3. Rol 6 bolletjes deeg uit tot ronde schijfjes ter grote van een thee schaaltje.
  4. Verdeel de overige basterdsuiker over de lapjes deeg.
  5. Rol de overige 6 bolletjes tot ronde schijfjes en dek de suiker goed af, druk de randjes goed dicht.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C en laat de broodjes in de tussentijd rijzen.
  7. Bak ze in 25 minuten goudbruin gaar.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*