Deze zomer heb ik een bestand doorgestuurd gekregen met heerlijke recepten. Deze recepten worden ook wel bereid op de Clipper Stad Amsterdam. Deze recepten heb ik doorgestuurd gekregen van een goede kennis waar ik vaak over eten kan praten. Een recept van het lijstje zijn deze overheerlijke Thaise beef reepjes. Een heerlijke marinade die zijn werkt ook nog voortzet in de groentes die mee gewokt worden. En het beetje pit wat er in zit is heerlijk maar houw je van wat extra pit in je gerecht, voeg gerust 2 chili pepers er aan toe.
Aantal: 2 personen.
Bereidingstijd: voorbereiding 15 min / totaal 30 min.
Ingredients
- 2 biefstukken
- 2 tenen knoflook
- ± 2 cm gember
- 1 rode chili peper
- 30 ml ketjap manis
- 30 ml Thaise vissaus
- 100 gram noodles
- 10 gram sesamzaadjes
- Zonnebloemolie
- 1 rode paprika
- ½ paksoi*
- 2 rode uien*
- ½ Chinese kool*
- 100 gram sugarsnaps*
- 125 gram tauge*
- Koriander
Directions
- Snij voor de marinade de chili peper en knoflook fijn en rasp de gember.
- Voeg dit samen met de ketjap en vissaus.
- Snij de biefstuk in dunne plankjes en laat deze marineren**.
- Snij de groentjes in kleine stukken en zet deze klaar.
- Rooster de sesamzaadjes en zet deze ook klaar.
- Maak de noodles klaar volgens de aanwijzing.
- Zet een wok op het vuur en beng op warmte met een scheut zonnebloemolie.
- Doe de biefstuk reepjes en de groentes in de pan en wok deze tot de biefstuk reepjes gaar zijn.
- De noodles opscheppen, daarna de groentes en garneren met de sesamzaadjes en koriander.
Eet smakelijk!
* Om het gemakkelijker te maken kan je ook oosterse roerbakmix van 400 gram halen.
** Het beste is om de biefstukjes in de ochtend of de dag van te voren in de marinade te zetten.