Tijgerbrood

Tijgerbrood

Brood bakken, ik moet jullie eerlijk vertellen voorheen was brood bakken bij mij geen succes. Keer op keer was het deeg niet gaar van binnen en was dit wel het geval was de buitenkant verbrand. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het mij ook niet altijd goed gaat. Het belangrijkste is het deeg goed kenden om de gluten te activeren en het rijzen. Goed stevig en elastisch deeg die goed de tijd moet krijgen om te rijzen blijf dat onthouden. En dan geef ik je ook een uitdaging om deze uitdaging aan te gaan.

Aantal: 1 brood.

Bereidingstijd: voorbereiding 30 min / rijzen 100 min / oven 30 min / totaal 160 min.

Ingredients

  • 500 gram wit broodmeel
  • 1 ¾ theelepels droge gist
  • 2 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 320 ml lauwwarme melk
  • 50 gram gesmolten boter

 

  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels rijstebloem
  • ⅛ theelepel gist
  • ¼ theelepel suiker
  • ½ theelepel zonnebloemolie
  • 75 ml lauwwarm water

Directions

  1. Meng het broodmeel met het gist, suiker en zout.
  2. Voeg het melk en de boter aan het meel toe en kneed deze samen in een mixer met deeghaken tot een deeg bal.
  3. Kneed het vervolgens nog door met de hand tot een soepele deegbal.
  4. Leg het deeg in een bebloemde kom en dek deze af met plastic folie om deze voor 45 minuten te rijzen tot het volume is verdubbeld.
  5. Maak ondertussen een papje van het paneermeel, rijstebloem, gist, suiker, zonnebloemolie en water en dek deze ook af met plastic folie.
  6. Sla het deeg door en kneed het licht tot een bal.
  7. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en denk deze vervolgens af met plasticfolie en laat voor nog eens 10 minuten rijzen.
  8. Roer het papje door en smeer het vervolgens met de vingers over het deeg heen uit.
  9. Dek het vervolgens af met plastic folie voor de laatste rijs van 45 minuten.
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  11. Bak het brood in 30 minuten goudbruin en gaar (voor controle kun je op de boven- en onderkant kloppen en klinkt deze hol is deze gaar).

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*