Toad in a hole

Toad in a hole

Tijdens mijn eindelange kookseries kijken kwam er een recept langs die ik zeker eens moest maken. Toad in a hole een Brits recept en is blijkbaar een klassieker. Worstjes gebakken die gebakken worden in Yorkshire pudding in de oven. Naast dat het een snel en gemakkelijk recept is en ook nog eens smakelijk is. Het gaat puur om de naam, wie wil nou niet antwoorden op de vraag ‘wat eten we?’ om dat te zeggen; toad in a hole.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 10 min / oven 20 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 285 ml melk
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • Zout & peper
  • 4 braadworsten
  • 2 theelepels tijm
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • Water

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snij de worsten in kleinere stukken.
  3. Maak een beslag van de melk, eieren en bloem.
  4. Breng het beslag op smaak met zout en peper.
  5. Bak de worstjes licht aan in een ovenbestendige pan*.
  6. Giet het beslag in de pan bij de worstjes.
  7. Strooi de tijm er overheen.
  8. Zet de pan in de oven.
  9. Bak de toad in a hole voor minimaal 20 minuten tot goudbruin.
  10. Snipper ondertussen de knoflook.
  11. Snij de ui in halve ringen.
  12. Fruit de ui samen met de knoflook aan voor ±5 min tot ze glazig zijn.
  13. Voeg het bouillonblokje er aan toe samen met een scheut water.
  14. Kook het tezamen in tot een consistentie van een jus.

Eet smakelijk!

 

* Geen ovenbestendige pan? Verwarm een ovenschaal/blik mee in de oven. Bak de worstjes in de pan en giet deze met het de olie in de schaal. Giet hier het beslag in en bak deze alvorens op dezelfde manier.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*