Tripple chocolat cookies

Tripple chocolat cookies

Ik als chocolade liefhebber zie je altijd wel wat lekkers en soms kom je dan iets tegen wat je denkt; ja dat kan ik ook maken. En als je dan iets maken kan met chocolade, chocolade en nog eens chocolade laat ik die kans niet schieten. Het lekkere aan deze cookie is dat geen het zelfde is, zelfs een hap is niet het zelfde. In elke hap zit er wel een van de drie lekkere chocolade stukjes in. En soms tref je het met een mond vol heerlijk chocolade. Of te wel een cookie die je chocolade honger goed kan stillen.

Aantal: ± 25 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 35 min / oven 10 min / totaal 45 min.

Ingredients

  • 550 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram suiker
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram melk chocolade
  • 150 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 250 gram boter (kamer temperatuur)

Directions

  1. Snij de drie soorten chocolade in kleine stukjes (niet groter dan 0,5 cm) en zet deze gemend apart.
  2. Verwarm  de oven voor op 190 °C.
  3. Meng de bloem, bakpoeder en zout.
  4. Mix in een andere kom de boter, basterdsuiker, suiker en vanille extract tot een romig geheel.
  5. Voeg hier 1 voor 1 de eieren aan toe.
  6. Mix in meerde gedeeltes de bloem door het boter mengsel.
  7. Kneed als laatste het deeg nog even goed door.
  8. Kneed als laatst de chocolade stukjes door het deeg.
  9. Pak een met bakpapier beklede ovenplaat.
  10. Pak een beetje deeg en draai er tussen je handen een balletje van.
  11. Druk het balletje platter zodat deze een vorm van een koekje krijgt. Leg deze op de bakplaat met lichte ruimte tussen de koekjes.
  12. Bak deze nu voor 8 tot 10 minuten zodat deze een mooi bruin kleurtje heeft.
  13. Laat de koekjes eerst afkoelen alvorens je ze op eet.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*