Uien chutney

Uien chutney

De uien chutney is een lekker bijgerecht die goed samen gaat met een lekker stukje vlees. Is heeft een robuuste smaak en wat pit door de peper waarbij het bij een smaakvol gerecht moet serveren. Het heeft daarbij ook zijn tijd nodig op klaar te maken maar onmisbaar voor een smaakvolle maaltijd.

Aantal: 1 pot.

Bereidingstijd: bereiding 70 min / totaal 70 min.

Ingredients

  • 750 gram uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 6 eetlepels rode wijn azijn
  • 4 eetlepels lichte basterd suiker
  • 300 ml rode wijn
  • 2 theelepels peper

Directions

  1. Snij de uien in halve ringen en fruit deze 40 min aan in de olijfolie samen met de rozemarijn, laurierblad en kruidnagel.
  2. Zet ondertussen een pan op met water en kook hierin de weckpot 15 min en zet te drogen op een theedoek. Vergeet niet het rubber op de weckpot te verwijderen en deze apart afspoelen met warm water.
  3. Haal na de 40 minuten het laurierblad en de kruidnagel er uit en voeg de rode wijn azijn en de basterd suiker er aan toe.
  4. Laat dit voor 5 min mee bakken en voeg daarna de rode wijn er aan toe.
  5. Laat dit geheel 20 minuten inkoken en giet het daarna in de pot.

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*