Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Toen ik dit recept langs zag komen in een masterclass van Masterchef Australia was ik deels verkocht. Ik maak dan zelf niet al te vaak een vegetarisch gerecht maar voor zulke recepten maak ik wel een uitzondering. Het zag er uit als een heerlijk recept met goede smaak combinaties. De bereidingstijd daar keek ik voor de eerste keer ook wel wat tegen op moet ik eerlijk zijn. Lang in de keuken staan eten te bereiden vind ik niet erg, maar dan moet het resultaat er ook naar zijn. Maar na het bereiden van dit recept ben ik verkocht, de tijd die je in de keuken staat maakt het helemaal waar als je een hap neemt. De smaken zijn heerlijk en dan vergeet je dat het vegetarisch is.

Aantal: 2 personen.

Bereidingstijd: voorbereiding 120 min / oven 20 min / totaal 140 min.

Ingredients

  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 ml melk
  • 125 gram parmigiano geraspt
  • 50 gram ricotta
  • 1 ei
  • 750 gram tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 1 eetlepel verse marjoraan
  • 300 gram aubergine
  • 400 gram courgette
  • 250 gram lasagne bladen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Directions

  1. Om de tomatensaus te beginnen, verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Vierendeel de tomaten en leg deze in een braadslee met de schil onderop.
  3. Besprenkel de tomaten met voldoende olijfolie en breng op smaak met  oregano, marjoraan, zout en peper.
  4. Rooster de tomaten voor 1,5 tot 2 uur totdat deze licht zijn uitgedroogd.
  5. Laat de tomaten afkoelen na het roosteren, tijdens het afkoelen snipper de ui en knoflook. Als de tomaten zijn afgekoeld deze in kleine blokjes snijden.
  6. Fruit in een pan de ui en knoflook aan en voeg de tomatenblokjes met het vocht er aan toe.
  7. Laat dit op een matig vuur inkoken.
  8. Voor de parmigiano risotto saus de boter smelten en voeg hier de bloem aan toe, bak de bloem voor circa 1 minuut gaar en roer met de garde om geen klontjes te krijgen.
  9. Voeg de melk er aan toe er aan toe en roer deze met de garde tot een gladde saus.
  10. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus nu licht afkoelen alvorens je de parmigiano en de ricotta toevoegt aan de saus.Voor de lasagne snij de aubergine in dunne plakken en besprenkel deze goed met zout. Laat de aubergine nu voor 30 minuten in een vergiet uitlekken.
  11. Spoel na 30 minuten de aubergine af onder de kraan en dep deze gelijk droog met keukenpapier.
  12. Verwarm de grillpan voor en snijd de courgette eveneens in dunne plakken.
  13. Besprenkel de aubergine en courgette met olijfolie en grill deze aan beide kanten.
  14. Verwarm de oven naar 180°C.
  15. Zet een pan met ruim water op en kook hierin de lasagne bladen al dente voor.
  16. Vet de schaal in en bekleed deze met bakpapier, laat genoeg bakpapier over de rand heen hangen, deze niet afknippen.
  17. Bouw de lasagne als volgt op; aubergine, lasagne vel, kaas saus, geroosterde paprika, en courgette. Herhaal dit nog 2 maal (of totdat de schaal geheel gevuld is).
  18. Vouw het bakpapier dicht zodat de lasagne ingepakt is.
  19. Deze deze nu af met aluminium folie en bak deze in 20 minuten in de oven.
  20. Verwarm ondertussen de tomaten blokjes met een extra scheut olijfolie.
  21. Haal het aluminiumfolie er af en haal het bakpapier van de bovenkant af.
  22. Pak een groot bord of schaal en los de lasagne over de kop op het bord/schaal.
  23. Verdeel nu de tomaten over de bovenkant van de lasagne.

Eet smakelijk

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*