Zoete taco’s

Zoete taco’s

Deze zoete taco’s zijn een zoete snack die de smaak ontleent aan de vruchten die in de banketbakkersroom gaan. Door de zomerse vruchten toe te voegen aan de banketbakkersroom geeft de taco’s een echte vruchten smaak. Al met al is dit een romig en fruitig tussendoortje die met verschillende soorten fruit gemaakt kan worden. Zelfs mensen die niet snel hun tanden in erg zoet lijkende gerechten zullen zetten staan verast zijn van de fruitige smaakt die ze tegemoet komt.

Ingredients

  • 290 gram boter
  • 7 ei dooiers
  • 125 gram suiker
  • 4 eiwitten
  • 40 gram maïzena
  • 40 gram bloem
  • + 1 eetlepel bloem
  • ½ citroen
  • 130 ml melk
  • 120 ml vruchten puree
  • 60 gram poedersuiker
  • Evt. extra fruit

Directions

  1. Breng het melk en vruchtenpuree aan de kook.
  2. Roer 2 eidooiers, 50 gram suiker en 1 eetlepel bloem los.
  3. Schenk een beetje warme melk bij het eimengsel, meng deze goed en schenk het eimengsel terug bij het melk.
  4. Laat het banketbakkersroom langzaam aan de kook komen met af en toe door roeren voor circa 5 minuten (totdat het een dikke pudding is).
  5. Spoel een schaal snel af en giet het banketbakkersroom in de schaal en dek deze af met folie.
  6. Laat de banketbakkersroom afkoelen voor een uur naar kamertemperatuur.
  7. Verwarm de oven voor op 220 °C en begin met het smelten van 40gr boter in een pan.
  8. Klop ondertussen in een vetvrije kom met een mixer 4 eiwitten met 50 gram suiker tot stevige pieken.
  9. Klop in een andere kom 5 eidooiers met 25 gram suiker luchtig.
  10. Spatel de opgeklopte eidooiers door het eiwitschuim.
  11. Meng de maïzena, bloem en het rasp van ½ citroen.
  12. Giet het sap van de ½ citroen en de gesmolten boter bij de eieren, voeg het bloem mengsel ook bij de eieren en spatel deze rustig en zo kort mogelijk door het eimengsel.
  13. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit op het bakpapier cirkels van ongeveer 12 cm doorsnee.
  14. Bak het in circa 5 minuten de taco’s gaar en laat deze afkoelen.
  15. Als de banketbakkersroom goed is afgekoeld beginnen met 250 gram zachte boter en poedersuiker luchtig kloppen.
  16. Als deze luchtig is het banketbakkersroom toevoegen en kloppen totdat het goed gemengd is.
  17. En schep de vruchten crème in een spuitzak en bespuit de helft van de taco in met de crème en vouw de taco dubbel.
  18. Garneer de zoete taco’s met poedersuiker en eventueel extra fruit.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*