Zomerse salade met granaatappel

Zomerse salade met granaatappel

Soms zie ik wel bepaalde dingen in de winkel liggen en denk ik wat kan ik er mee maken. Een granaatappel is daar een voorbeeld van. Het gaat daarbij om de pitjes van de granaatappel en hoe verwerk je die in een gerecht. In principe is het makkelijk de haalt de pitjes er uit en verwerk je in je gerecht. Maar dan komt punt twee wat gaat goed qua smaak samen met de granaatappel en onderling. Met een klein beetje gepuzzel en uitzoek werk heb ik de smaak combinatie bij elkaar kunnen brengen zoals deze nu is. De smaken passen onderling goed bij elkaar maar vooral ze passen ook bij de granaatappel. Hierdoor wordt het een frisse licht zure salade heerlijk voorop een zomerse dag.

Aantal: 4 personen.

Bereidingstijd: bereiding 30 min / totaal 30 min.

Ingredients

  • 1 sjalot
  • 1 granaatappel
  • 200 gram veldsla melange
  • 20 gram milde geitenkaas
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie basilicum
  • 200 gram kipfilet
  • 3 blaadjes basilicum
  • ½ komkommer
  • 1 grapefruit
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout en peper

Directions

  1. Zet de grillpan op het vuur en laag deze warm worden.
  2. Snijd de granaatappel door midden en haal de pitjes er uit. Dit kan door met een houten lepel op de schil te slaan waardoor je de pitjes er uit slaat. Doe dit wel boven een kom om de pitjes op te vangen.
  3. Snij de sjalot in fijne halve ringen en de komkommer in dunne reepjes.
  4. Als de grillpan warm is verwarm daarin de pijnboompitjes tot deze licht bruin zijn geworden.
  5. Maak de kip schoon en snijd deze door de helft (niet geheel door) zodat je de kip kan open klappen. Smeer de kip in met wat olijfolie en breng op smaak met zout, peper en de rozemarijn.
  6. Grill de kip aan beide kant gaar, snij ondertussen de schil van de grapefruit en snij de partjes uit de vliezen.
  7. Maak de veldsla melange aan met de basilicum olijfolie en basilicum blaadjes fijn gescheurd en snij de kip in kleine stukjes.
  8. Meng de salade met de partjes grapefruit, pijnboompitjes, sjalot, granaatappel pitjes en de komkommer.
  9. Verdeel hierover de kip en brokkel vervolgens de geitenkaas over de salade.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*