Zoute karamel choco sticks

Zoute karamel choco sticks

Altijd als een lekkere trek in zoetigheid of eens in een gekke bui om eens een andere traktatie neer te zetten. Dan zijn deze sticks daar geschikt voor, de smaken van de karamel, chocolade en de zoute sticks is een super combinatie. Het is daarbij ook nog eens super makkelijk door maar drie ingrediënten je eigenlijk niet eens zelf hoeft te maken. Alleen twee van de drie te smelten en weer laten uitharden, hoe simpeler kan een recept zijn.

Aantal: 30 stuks.

Bereidingstijd: bereiding 45 min / totaal 45 min.

Ingredients

  • 30 zoute sticks
  • 250 gram melk chocolade 70% cacao
  • 200 gram fudge

Directions

  1. Smelt de fudge in een kom in de magnetron voor 3 ½ minuut, doop hierin de zoute sticks (kijk uit de fudge/karamel is heel heet) en leg deze op een stuk bakpapier.
  2. Als de fudge iets te hard word deze weer voor 30 seconden in de magnetron zetten.
  3. Ga zo door tot alle sticks bedekt zijn met karamel en laat deze uitharden op het bakpapier.
  4. Zet en pan met water op en snij de chocolade in kleine stukjes.
  5. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie en verdeel de overige 1/3 van de chocolade in 3 bultjes.
  6. Haal de schaal van de pan met water als de chocolade is gesmolten.
  7. Meng 1 bultje van de chocolade door de gesmolten chocolade tot deze ook gesmolten is, herhaal dit nog 2 maal.
  8. Doop nu de sticks met karamel in de chocolade en laat deze uitharden op een vel bakpapier.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*