Zwaan

Zwaan

Je ziet verscheidene keren op mooie taarten een decoratie waar je u tegen kunt zeggen. Een vorm die gebruikt wordt daarvoor is pastillage. Hij wordt op verschillende manieren gemaakt maar de basis ingrediënten blijven het zelfde. Dit recept bestaat uit deze basis ingrediënten om zo ook zelf mooie spektakel stukken te creëren voor op je eigen creaties.

Aantal: 1 zwaan

Bereidingstijd: voorbereiding 45 min / drogen 8 uur / lijmen 60 min / totaal 9 uur 45 min.

Ingredients

  • 1 eetlepel gelatine poeder
  • 60 gram maïzena
  • 660 gram poedersuiker
  • 80 ml water

Directions

  1. Laat de gelatine poeder in het water voor 5 minuten weken.
  2. Meng ondertussen de poedersuiker samen met de maïzena.
  3. Verwarm het water met de gelatine zodat de gelatine oplost.
  4. Kneed in een mixer met een deeghaak het gemengde poedersuiker met het gelatine water tot een soepel zacht deeg.
  5. Verpak het deeg in plastic folie en laat voor 15 minuten rusten.
  6. Rol 1/3 van het deeg uit tot maximaal 3 mm dik (niet dunner anders breekt het te gemakkelijk).
  7. Snij de patronen uit het deeg en leg deze op een platte ondergrond.
  8. Herhaal dit nog 2 maal tot alle onderdelen van de zwaan zijn uitgesneden ( nummer 1,2,4 en 5 eenmaal en nummer 3 2 maal & zijn onderaan de pagina als PDF te vinden).
  9. Leg ze voor 4 uur te drogen alvorens om te draaien en nogmaals 4 uren te laten dragen.
  10. Lijm*/plak de nummers 3 aan beide zijde van nummer 1 de hals. Plak de nummers 4 en 5 beide aan een kant tegen het lijf en zodat het aan de voorkant en onderkant helemaal gelijk loopt. Plak de zwaan op de ronde disc met nummer 2.

Eet smakelijk!

 

*Ik heb hiervoor eetbare lijm in poedervorm die ik moet oplaten lossen in het water. Hiermee heb ik de zwaan aan elkaar gelijmd. Heb je nu geen eetbare lijm thuis kun je het ook aan elkaar plakken met het volgende icing recept.

 

1 eitwit van een middel groot ei

225 gram poedersuiker

 

Klop het eiwit op met een mixer of met de hand tot deze schuimig begint te worden en voeg geleidelijk al het poedersuiker hier aan toe.

Mix tot alle poedersuiker is opgenomen en het een stevig en taaie substantie is geworden.

Breng de icing door middel van een spuitzak aan om de zwaan te creëren.

Zwaan vleugels

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*