Zwanensoezen

Zwanensoezen

Zwanensoezen wat een mooi elegant nagerecht en heel simpel. Niks moeilijks aan, geen moeilijke technieken maar die componenten waar het gerecht uit bestaat. Daarbij vindt in deze zwanensoezen een super dessert voor een mooi diner. Je kunt alles van te voren voorbereiden, het is snel te serveren maar het effect op tafel is helemaal top. Dus wil je een goed maar simpel nagerecht dat een diner helemaal afmaakt zoek dan niet verder.

Aantal: 10 zwanen.

Bereidingstijd: voorbereiding 25 min / oven 30 min / totaal 55 min.

Ingredients

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 middel grote eieren
  • 500 gram vruchtenpuree (bijvoorbeeld: aardbeien of frambozen
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Evt. 1 zakje klop fix
  • Evt. Vanille ijs

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en breng in een pan de melk, water en boter aan de kook.
  2. Voeg als de boter bijna geheel is gesmolten de bloem toe en kook de bloem gaar en blijf goed roeren.
  3. Deegbal in een schaal en hier 1 voor 1 de eieren door heen roeren (pas het volgende ei toevoegen als de vorige geheel is opgenomen).
  4. Verdeel het beslag over twee spuitzakken, 1/3 in een spuitzak met kleine spuitmond en 2/3 in een spuitzak met grote spuitmond.
  5. Spuit met de kleine spuitmond 10 maal een het cijfer 2 (zwanenhals) op het bakpapier en spuit met de grote spuitmond 10 maal een dikke streep van 10 cm lang (zwanenlijf).
  6. Bak de zwanenhalzen in circa 10 minuten gaar en de zwanenlijven in 30 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de zwanenlijven afkoelen in de oven.
  7. Breng de vruchtenpuree met het suiker aan de kook, 2 a 3 minuten door laten koken en vervolgens de saus glad pureren en laat de coulis* afkoelen.
  8. Klop de slagroom op met de 2 eetlepels suiker en eventueel de klopfix en doe de slagroom in een spuitzak met kartelspuitmondje.
  9. Snij de zwanenlijven horizontaal over de lengte door midden en snij dan de bovenkant eveneens in tweeën in de lengte**.
  10. Schenk een laagje coulis in het bord, leg hier de onderste helft van het zwanenlijf in en spuit slagroom*** hierop.
  11. Zet de zwanenhals vast in de slagroom door deze in de slagroom te duwen.
  12. Leg nu de twee bovenste helften op de slagroom om de zwaan af te maken.

 

Variatie:

* Coulis = Een coulis is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerde etenswaren (kan bestaan uit: vlees, vis, groente en fruit).

**Smelt 100 gr chocolade en dompel de beide vleugels hierin zodat deze aan de buitenkant bedekt zijn.

***Garneer eventueel met een bolletje vanille ijs in het zwanenlijf.

 

Eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*