Harde mokka’s

Harde mokka’s

Mensen die Heel Holland bakt hebben gezien, heeft ook de technische opdracht gezien waarbij ze de harde mokka’s moesten maken. Dit naar het recept van Robèrt van Beckhoven en dit recept heb je wel nodig, en niet de minimalistische receptuur die de kandidaten hebben gekregen. En na het gehele recept gelezen te hebben is het geen moeilijk recept om zelf te maken, het kost alleen wat tijd en moet wel in stappen gedaan worden. En voor de mokka liefhebber een mooie gelegenheid om dit heerlijke lekkernij zelf te maken.

Aantal: 6 stuks.

Bereidingstijd: voorbereiding 60 min / oven 20 min / opmaken 90 / totaal 170 min.

Ingredients

  • 140 ml espresso
  • 70 gram suiker
  • 250 ml melk
  • 25 gram suiker
  • 25 gram custardpoeder
  • 100 gram amandelspijs
  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 kop koffie
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 plankjes cake dun
  • 250 gram fondant
  • 6 koffie-mokka boontjes

Directions

  1. Kook de espresso samen met de 70 gram suiker tot een dunne stroop en laat deze afkoelen.
  2. Schenk een scheutje melk in een kom en breng de rest van de melk met 25 gram suiker aan de kook*.
  3. Voeg ondertussen de custardpoeder toe aan de melk in de kom en meng deze met een garde.
  4. Als de melk kookt er een scheutje bij de koude melk gieten en deze mengen en terug gieten in de pan.
  5. Kook de melk met de custard poeder gaar met een garde.
  6. Laat de custard op een platte schaal afkoelen afgedekt met plasticfolie.
  7. Draai in een mixer de amandelspijs los en voeg naar smaak wat banketbakkersroom er aan toe.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  9. Kneed snel een deeg van de bloem, 200 gram koude boter,100 gram suiker, 1 ei en het zout tot een koud deeg.
  10. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm.
  11. Bekleed 6 ingevette bakjes/schaaltjes met het deeg en vul deze met het amandelspijs.
  12. Zet de taartjes in de oven en zet de oven temperatuur terug naar 180 °C en bak deze voor 20 minuten.
  13. Laat de koeken uit de bakjes afkoelen.
  14. Laat ondertussen 150 gram boter en de banketbakkersroom op kamer temperatuur komen.
  15. Draai de boter in de mixer los samen met 50 gram suiker, als de suiker met de boter in gemend voeg dan 150 gram banketbakkersroom en mix deze tot gemengd.
  16. Voeg naar wens en smaak het mokka extract toe een luchtige egale crème.
  17. Doe de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.
  18. Steek of snij uit de plakjes cake rondjes uit die net iets kleiner qua omvang zijn dan de amandelspijs vulling.
  19. Zoet de koffie met 1 eetlepel suiker en dompel hierin de plakjes cake en leg deze op de koeken.
  20. Spuit de crème op de koeken in een vorm van een torentje zo breed tot aan de rand.
  21. Strijk de torentjes crème glad.
  22. Laat de koeken voor 60 minuten in de koelkast opstijven.
  23. Verwarm rustig de fondant in een pan en voeg een beetje mokka extract voor kleur er aan toe.
  24. Dompel de koeken met de crème in de fondant en haal deze uit de fondant met een op neer gaande beweging stapsgewijs uit fondant.
  25. Laat de fondant afkoelen.
  26. Schuit een kartelspuitmondje over het gladde spuitmondje en spuit bovenop de koeken een kleine toefje.
  27. Leg op elk toefje crème een koffie-mokka boontje.

Eet smakelijk!

 

* variatie: Deze variant van de banketbakkersroom wordt gemaakt met custardpoeder, wil je zelf de banketbakkersroom maken met bloem en eieren gebruikt het volgende recept voor banketbakkersroom.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*