Rabarber tiramisu

Rabarber tiramisu

Tijdens het doen van de boodschappen zag ik rabarber liggen. Ik dacht lekker rabarbercompote maar om dat met ruim 1 kilo aan rabarber te doen voor maar twee personen. Nee dat wordt dan wel erg lang rond happen in de rabarbercompote maar toen schoot te wat te binnen. Een paar dagen eerder zag ik net een recept van rabarber tiramisu voorbij komen wat mij op een idee bracht. Wat als ik de rabarber nou haal en meerdere bereidingen mee maak. Zie hier het eind resulataat van een rabarbercompote, een rabarbercompote met een lekkere twist en een heerlijk nagerecht. Voortaan als ik rabarber in de winkel zie liggen loop ik het niet meer voorbij.

Aantal: 4 personen.

Bereidingstijd: bereiding 30 min / afkoelen 60 min / totaal 90 min.

Ingredients

 • 300 gram rabarber
 • 2 sinaasappels
 • 4 eetlepels suiker
 • 2 steranijs
 • 125 ml slagroom
 • 250 gram mascarpone
 • 10 lange vingers

Directions

 1.  Snijd de rabarber in stukjes van 1 cm en spoel deze schoon.
 2. Rasp de 2 sinaasappels en bewaar deze, pers hiernaa de beide sinaasappels uit.
 3. Breng in de pan de rabarber, ½ van de rasp, sap van de sinaasappels 3 eetlepel suiker en de steranijs op een laag vuur aan de kook en kook de rabarber voor 10 min.
 4. Giet de rabarber af door een zeef en bewaar het kookvocht.
 5. Klop ondertussen de slagroom met 1 eetlepel suiker lobbig, spatel in een andere kom de mascarpone los en meng deze met slagroom.
 6. Voor de opbouw van de tiramisu begin met de lange vingers in het kookvocht te dompelen en leg deze onderop in het glas. Verdeel hierover een laagje mascarpone en daarbovenop de blokjes rabarber. Herhaal dit nogmaals met de lange vingers, mascarpone en rabarber.
 7. Verdeel de laatste helft van de sinaasappel rasp over de tiramisu.

Eet smakelijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*